A tavaszi szezon két leggyönyörűbb sminkkollekciója

A tavaszi szezon két leggyönyörűbb sminkkollekciója

Brutális színkínálat, nem szokványos árnyalatok, gazdagon pigmentált kedvencek, vagyis szinte művészi szintre emelt make up tervezés jellemzi a 2018-as tavasz szerintem két legerősebb sminkkollekcióját. A két külön pályán játszó márka, a francia Chanel és az amerikai M.A.C két aktuális vonalában mégis látok valami hasonlót, és nem csak a szezonra való tekintettel, helykén és vibrálóan kikacsintó okker és egyéb sárgák miatt (amiket egyébként szerintem eszméletlenül szép árnyalatban hoz minkét márka).

Érdekesség, hogy míg a francia brand a nápolyi kreatív makeup- és színdizájner, Lucia Pica (egyszerűen imádnivaló nő egyébként, az egyik legközvetlenebb, legszerényebb és legkedvesebb interjúalanyom Kirsten Dunst után) ujjaira és fantáziájára bízta a színskála kikeverését, addig a M.A.C a brazil karneválok színorgiájába ágyazta a 13 darabos szériát.

Chanel Neapolis

A kollekciót Nápoly színei ihlették, a sokszáz nápolyi templom freskóinak, Caravaggio jelentek, a táj vibráló zöldjei, kékjei és a nápolyi „napsárga” köszönnek vissza a Neapolisban. Az én kedvencem a Le Vernis körömlakkok, főleg a színek miatt. Van barátnőm, aki csak erre esküszik, én is szeretem őket, de mindig két rétegben, top coattal fedőréteggel viszem fel őket, hogy tutira tartósan, több napig fent maradjon. Egyébként a szemhéjpor, és a ceruza (főleg a jádezöld MareChiaro) is elképesztő erősre sikerült, ahogyan a többi termék is. Tartósak, nagyon jól fednek, szépen lehet velük dolgozni, inkább keveset, finoman vigyünk fel a mélyebb árnyalatokból, aztán még ráérünk rétegezni, ha nem elég sötét az eredmény.

Lucia Picát ITT követheted az Instagramon.


M.A.C Carnival

A Chanelhez hasonlóan „színes színsorral” jöttek ki, de mindezt trópusi verzióban, harsány karneváli árnyalatokkal. Zamatos, élénk rózsaszínek, barackok, vibráló lila, harsány sárga, van itt minden… Rúzs, ajakfény, szemhéjpúder, Extreme Dimension vízálló szempillaspirál, sőt, még egy műszempilla is helyet kapott a terméksorban.

 


Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *