Addiktív unisex hintőpor

Addiktív unisex hintőpor

Borotalco Talcum testpúder

Hol veheted meg? 
Spar, Auchan, DM…

Mennyiért?
1390 Ft

Mitől más?
Nagy rajongója vagyok a hintőpornak, már három-négy évesen is utáltam a hashájaim között csordogáló nyári izzadságpatakokat.
Először a gagyibb, egészen olcsó, mondjuk ki gagyi verziókat használtam „igényes” tiniként a lábfejemre a 90-es években, de aztán szerencsére bővült a paletta itthon.

Szerintem olyan három-négy évvel ezelőtt kaptunk egy tesztert a szerkesztőségbe a Borotalco hintőporból, És azóta nincs mese, nyári szezonban mindenhova velem jön, és mindig van nálam egy tartalék darab, nem kockáztatok. 30 Celsius fok fölött kötelező tartozék, ráadásul baromi finom illata van (az állandó nagymosási körforgásban lévő olasz rokonaim „tiszta ruha” illatú lakására emlékeztet), és piszok jó minőségű.

A 40 Celsius fok fölötti időjárásban is biztonságosan szárazon tart, és tényleg megbirkózik a szagokkal is. Kicsit addiktív, egy szintén Borotalco-hívő barátnőm hátsóját szépen kiszárította, miután a balatoni kánikulában túladagolta a használatát…

Igazi uniszex darab, amit egyébként 1878-ban kevert ki jó érzékkel egy angol gyógyszerész a firenzei gyógyszertárjában. A csomagolás is idézi ezt a patika feelinget, és bár egy szolid kézi poggyászban elég ormótlan kiegészítő, a fogkefém után mindig ez az első, amit beteszek.

Szerintem ár-érték arányban is zseniális, nagyon sokáig elég, akkor is ha pasim rendszeresen rájár. Nincs mese, a márka izzadásgátló spray dezodora mellett szerintem már örök kedvencem marad.

Photo by Miguel Salgado on Unsplash

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *