Intenzív és angyali "örök parfüm"

Intenzív és angyali "örök parfüm"

Thierry Mugler Eau de Toilette Angel Eau Sucrée parfüm

Vendégblogger és tesztelő: CéZé 

Tizenöt éve annak, hogy megkaptam életem első Thierry Mugler Angel-jét, ami az évek során nemcsak a személyiségem, de az emlékeim egyik alapeleme lett. Felhőtlen éveket, az első nagy szerelmet, gondtalan egyetemi éveket, zabolátlan éjszakákat, életem egy jó életszakaszát takarta be ez az illat – amit egy másik, kevésbé kiegyensúlyozott fejezet követett. Nemcsak korábbi életemmel, de a parfümömmel is szakítottam, nem volt többé helye a bőrömön, az orromban, a fejemben. A következő pár évet a BVLGARI Omniájával kötöttem össze, egészen addig a pillanatig, amik az üzletek polcairól el nem tűnt. Súlyos veszteségként éltem meg, és beletörődtem, soha többé nem lesz még egy ilyen illat, amit ennyire szeretni tudok. Tévednem kellett! Egy több órás görögországi reptéri várakozás visszahozta az életembe az Angyalt, annak is egy limitált szériáját, a Angel Cucreé-t, ami nemcsak a régi emlékeket hozta vissza feljavított kiadásban, de a nőiességemnek is adott egy löketet, mert hát illat nélkül az ember lánya mégiscsak olyan akár egy szomorú művirág.

Fotó: Cézé

Hol veheted meg és mennyiért?

Parfümériákban, drogériákban, online, de szinte valamennyi nagy reptér drogériájában fellelhető, az 50 ml-es ára körülbelül 20 000 Forint körül mozog, de online shopokban sok ezerrel olcsóbban is megkapható. Itthoni drogériákban bár nem vadásztam rá, a Müllerben a napokban szembejött.

Mitől más?

Bár az édes illatokat soha nem szerettem, mégis adtam egy esélyt az Angelnek, majd a Cucreé-nek, hátha az idő őket igazolja. Jól tettem, az első tömény illatfelhő után nem marad más a bőrön, mint visszafogott vanília, lágy citrusok, pirosbogyós gyümölcsök és a tökéletesen karamellizált habcsók illata, ami hosszú órákon át kitart. Nemcsak én szeretem, a környezetem is dicséri, őszintén állítják (hiszek nekik), hogy nem vagyok tőle egy émelyítő habcsók.

Kinek ajánlom?

Aki épp nem találja az illatát, adna egy esélyt valaminek, amit amúgy soha ki nem próbálna; ha nem bánja, hogy valamiben ott a vanília – és aki egészen picit hisz az angyalokban.


Photo by Sedki Alimam on Unsplash

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *